De gezonde variant van lasagne

Door: Linda op 11 november 2015

gezonde lasagne

Bij lasagne denk je niet direct aan een gezond gerecht. Maar door het anders klaar te maken kan dit wel, voedingsdeskundige Carina Noordervliet maakt een gezonde variant van lasagne. Met de volgende ingrediënten en geeft advies hoe je het maakt!

Voor 4 personen

  • 1 courgette in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 tartaartjes
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 klein bakje hüttenkäse
  • Volkoren lasagnebladeren
  • 2 eetlepel neutrale olie
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 1 eetlepel ketchup
  • zout en peper

Zo maak je gezonde lasagne:    

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de knoflook en ui in de olie. Voeg de paprika en courgette toe en bak 5 minuten mee. Doe de tartaar erbij en bak rul. Voeg vervolgens de gepelde tomaten, Italiaanse kruiden, rode wijn azijn en ketchup toe. Laat het geheel 5 minuutjes pruttelen.

Doe in de ovenschaal eerst een laag saus en daarop zoveel lasagnebladeren als nodig is om de sauslaag af te dekken. Dan weer een laag saus, lasagnebladeren. Als laatste eindig je met een laag saus. Daarover doe je de cherrytomaatjes en de hüttenkäse. Doe het geheel c.a. een half uur in de oven. Eet smakelijk.

Bron

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen