Recept invoeren

Door: Linda

uitleg hoe recepten in te voeren

Hoe voer je een recept in?
Hier vind u een handleiding over hoe u zelf heel gemakelijk recepten kunt invoeren op PastaSite.nl.

Het is mogelijk om op onze site ook uw eigen favoriete recepten in te voeren. Hiervoor, mag je eerst inloggen. Dit vragen wij zodat we zeker weten dat u serieus bent en dat er geen spam wordt ingevoerd.

Lees meer »

Fotoprijsvraag op onze facebook /pastarecepten

Door: Linda

DDeze prijsvraag is afgelopen.

 

fotoprijsvraag op pastasite.nl

FOTOPRIJSVRAAG OP ONZE FANPAGE: FACEBOOK.COM/PASTARECEPTEN

Vanaf vandaag gaat er weer een grote fotoprijsvraag van start op onze fanpage. Nou ja, dit is de eerste keer dat dit via onze fanpage gaat. Omdat we deze natuurlijk nog niet zo lang hebben.

Lees meer »

Fanpage op Facebook

Door: Linda

Sinds een tijd hebben we ook een facebookpagina, maar  dat is eigenlijk niet zo heel speciaal, maar onze website in deze fanpage is wel heel speciaal. Heb je deze al gezien?

blog fanpage facebook pastasite pastareceptenIn deze fanpage kun je de allerlaatste nieuwtjes en recepten vinden, ook posten we elke dag nieuwe recepten, maar je kunt ook meedoen aan onze prijsvraag of raden wat er op een foto staat. Dit alles om mooie prijzen te winnen.

Lees meer »

Italiaans koken voor 30 man!

Door: Linda

italiaans eten koken voor 30 personen

 

De kerstborrel en het eten voor 30 personen ….

Weken van te voren besloten we om een kerstborrel te geven. Gezellig met alle vrienden die eigenlijk allemaal veels te weinig ziet. Ach je kent dat wel. Hupsakee uutneudiging de deur uit en onder de computer wachten of er iemand komt. Dezelfde avond waren we al met ons vieren. Kijk, dat schiet op.

Al met al werd er massaal positief gereageerd op onze uutneudiging, hartstikke leuk. Uiteindelijk kwam er een man of dertig. Twee weken van de voren was ik natuurlijk al druk in de weer met wat voor een hapjes ik ging maken. Co zou me helpen, daar was ik wel blij mee. Maar 30 man is veel! Ik werd er eigenlijk al behoorlijk onrustig van. Foei, wat heb ik me weer op de hals gehaald. En van halve feestjes houden we ook niet. Of goed of gewoon niet, duzzzz….
De hapjes had ik al wel helder. Ik ben dol op van die zalmwraps en verder nog wat andere lekkere Italiaanse hapjes, zoals een spiesje van bocconcini met tomaat en een stukje basilicum.
Maar gaande weg de weken belden al vriendinnetjes op die zelf een hapje wilde maken. Al met al hadden 6 mensen hapjes gemaakt voor iedereen. Leuk he? Ik hoefde dit niet meer te doen en het is ook hartstikke leuk om wat mee te nemen naar een feestje.

Jaa en toen ik nog. Wat is logistiek verantwoord voor 30 man in een normale huis-tuin-en-keuken-keuken ????
Ik besloot uiteindelijk het volgende te maken:

Pappardelle met konijn

Het recept voor de konijn heb ik gevonden in de pasta-uitvoering van de zilveren lepel, op pagina 192.
Hierin staat het recept voor 4 personen, dus dit moest ik een beetje herschrijven voor 20 personen.
Klik op de link naar het recept zoals ik deze in de site heb geplaatst. Pappardelle met saus van konijn.
Dat was me nog een behoorlijk gedoe met dat konijn. Ik had vergeten om konijnenvlees te bestellen, dus moet ik het konijnenbouten doen. Deze heb ik eerst aangebraden en toen anderhalf uur laten stoven. Afkoelen en dan het vlees van de botjes halen. Het recept is echt om te smullen, heerlijk! Het is echt een aanrader met een lekkere rucola salade met oesterzwammen en stoneleeks.

Spaghetti met tonijn

Dit recept heb ik gekozen omdat het lekker en makkelijk te maken is. Ook kon ik het makkelijk warm maken voor 20 personen. Die avond zelf hoefde ik er niets meer aan te doen. Maar weet je wat het gekke is? Dit recept heb ik voor 20 man gemaakt, maar het recept was voor 4 personen. Het is dus NIET zo dat je het maar gewoon allemaal x5 doet. Het is raar maar waar, maar het recept klopt dat niet meer. Maar goed daar zal ik jullie niet mee vermoeien. Mocht je voor een hoop mensen gaan koken, let hier dan op. Tuurlijk had ik mijn uien zonnebril weer op, handig man. Ik heb de helft minder gejankt toen ik een heel net uien had geschild!!!

Met dit recept had ik verder eigenlijk geen gekkigheid.

De sfeer zat er goed in en de drankjes en hapjes vielen goed in de smaak. Leuk was dat om te zien. Anderen hebben mij geholpen om het eten goed door te warmen en de verse pasta snel te koken. Dat is toch best een spannend moment of het niet aanbrand enzo, want dan kun je alles weg gooien. Maar…. het ging goed en iedereen heeft er flink van gegeten. Pffff dan valt de spanning weg, joeheoeooeee gelukt!

Na al dit lekkers had ik nog bedacht om een scroppino te maken. Lees ook mijn blogje. Hahahhaaaa dat was the bloody limit. In dit drankje, wat super simpel te maken is, zit prosecco, wodka en citroensorbet ijs. Hupakee, de wodka werkt in 10 minuten!!! Dat was echt lachen om te zien.

Scroppino.

En het bleef nog lang onrustig………………

Knip, plak, knip, plak

Door: Linda

Ik wordt er hartstikke gek van. Alle die recepten die om moeten worden gezet van de oude naar de nieuwe CMS-omgeving.
Honderden nieuwe Italiaanse pasta recepten, vegetarisch, met vlees, met vis, met van alles en nog wat.

1 pak verse tagliatelle
zout, versgemalen peper
3 eetlepels olijfolie

Lees meer »

Ik ben nogal van de mis-en-place

Door: Linda

 

Ik ben nogal van de mis en place!
Jij dan?

Ok ok, mis en place wat is dat kun je misschien denken, dat is in goed Hollands, alles kant en klaar hebben voordat je met koken begint. Alle ingrediënten zijn gewassen, in ringetjes, rondjes en vierkantjes gehakt.
Een behoorlijk karwei vind ik dat altijd. Laatst was het weer zover (twee keer trouwens in een weekend).

Lees meer »

Recepten bijwerken

Door: Linda

Voor de zoveelste keer ben ik de pasta recepten aan het bewerken zodat ik ze live kan zetten op PastaSite.nl . Honderen pasta gerechten heb ik al toegevoegd en honderden zullen er nog komen. Het is leuk en ik ben blij dat zoveel mensen enthousiast zijn om hier pasta recepten in te voeren.

Lees meer »

Zo koken de Italianen hun pasta

Door: Linda

Deze tekst mocht ik gebruiken van de website van : http://www.renegreve.nl

Na mijn vorige artikel over de ‘lieve marketing’ (of ‘feel good-marketing’) van de biologisch-dynamische boerderij La Vialla in Toscane (Italië) kreeg ik vele vragen. Iedereen wilde weten hoe ze dan toch in Italië hun pasta koken. Want ik schreef dat ze me dat gratis hadden laten weten.

Lees meer »

Lieve marketing van La Vialla

Door: Linda

La Vialla

In mijn nieuwsbrieven spreek ik de lezer steevast bijvoorbeeld aan met ‘Beste <naam>’. Ik ben in Nederland nog geen bedrijf tegengekomen (of ze moeten in een hele softe sector zitten), die zijn klanten aanspreekt met ‘Lieve <naam>’. La Vialla doet dat bijvoorbeeld wel, en met succes!

Lees meer »

Worden we nu dik van pasta?

Door: Linda

Het is al pasta wat de klok slaat dezer dagen. Waar dit gerecht eerlang de titel ‘armemenseneten’ droeg, stijgt het nu in sneltempo op de wereldranglijst diëten naar de eerste plaats. Wat heeft pasta meer dan aardappels of rijst? Het antwoord is eenvoudig: deegwaren zijn niet duur, geven veel energie en doen niet verdikken. Of toch wel? Een kritische blik kan nooit kwaad. De Italiaanse vrouwen, de grootste gebruikers van pasta’s in Europa, staan om hun betoverende schoonheid bekend. Maar of ze slank zijn, da’s andere koek. Wat is er nu eigenlijk van waar? Verdikt pasta nu of word je er mager van?

Lees meer »