Valentijnsdag
Door: Linda
Het feest van de verliefden.
14 februari, San Valentino of te wel Valentijnsdag
Valentino werd geboren in Terni, een stad op 100 km ten noorden van Rome, in 175 na Christus. Hij wijdde zijn leven aan de Christelijke leer. In 197 n.C. werd hij de eerste bisschop van Terni. Zijn naam is voor eeuwig verbonden aan de liefde omdat hij de eerste geestelijke was die een verbond tussen een heidens legionair en een Christen meisje bezegelde.
Tips en trucs
Door: Linda
Kies een saus die bij de pasta past
In Italië wordt de saus met zorg bij de pasta gekozen. Tagliatelle is geschikt voor witte sauzen op basis van boter en voor kaassauzen.
Spaghetti is geschikt voor sauzen met vis, voor alle sauzen waarin olijfolie een belangrijk ingrediënt is en voor tomatensauzen.
Bij een vleessaus past een dikke korte pastasoort, zoals penne of rigatoni. Ook heel goed bij vleessauzen is de schelpjespasta: de stukjes vlees kunnen zich in de openingen verspreiden.
Fusilli gaan prima samen met dikke kruidige room- of vleessauzen.
Warenkennis
Door: Linda
Warenkennis
Hier vind je de beschrijving en vertaling van een flink aantal Italiaanse ingrediënten.
Aceto basalmico
donkerbruine azijn (basalmico azijn)
Basilicum
Basilisum (basilico) is een niet weg te denken kruid in de Middellandse-Zeekeuken. Zodra we het aanraken of zijn blaadjes afstropen, verspreidt het zijn karakteristieke geur. Basilicum hoort in een salade, in tomatensaus en bij de typisch Toscaanse bruschetta, knapperig geroosterde sneetje brood.
basilicum
Eet informatie
Door: Linda
Algemene (eet)informatie van Italië
La bella Italia! Italië doet zijn naam eer aan, dat is een ding dat zeker is. De enorme culturele rijkdom van het land, de schitterende natuur en de uitstekende keuken maken dat velen hier ieder jaar terugkeren. De grote Italiaanse “laars” in het zuiden van Europa wordt in het Noorden beschermd door de Alpen en in het midden en zuiden omgeven door de Adriatische en Middellandse zee. Een unieke ligging die heeft bijgedragen aan de rijke cultuur van het land! Na de Romeinse tijd waren de 13e tot en met 15e eeuw een periode van grote bloei op het gebied van de kunsten.
tagliatelle met gamba’s en kreeftensaus
Door: Linda
Ik heb een heerlijk lunchgerechtje of zoals je wilt een avondpastaatje voor je.
Het is heeeeeeel simpel en snel klaar, de foto’s zijn niet briljant, maar geven wel een aardig beeld.
Tagliatelle met gamba’s en kreeftensaus 4 personen