Kabeljauw met tomaatjes
Door: Linda op 20 november 2015
Kabeljauw met tomaatjes uit de oven
Bereiding
Koop lekkere verse kabeljauwfilet op de markt of bij de viskraam.
Verwarm de oven op 180°C.
Meng de olijfolie met de knoflook, komijn, sinaasappelrasp en tijm en maal er wat chilipeper boven. Bestrooi het stuk kabeljauw met zout en bestrijk het rondom met het oliemengsel. Leg de kabeljauw in een niet te grote lage ovenschaal. Kruis de tomaten op de bolle kant in en zet ze met de bolle kant naar boven rond de kabeljauw. Schep de rest van het oliemengsel over de tomaten en vis. Schuif de schaal in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de kabeljauw en tomaten in 30 minuten gaar worden.
Ingrediënten
- 600 gram dikke kabeljauwfilet (1 stuk)
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 grote tenen knoflook, geperst
- 2 theelepels gemalen komijn
- 1 eetlepel sinaasappelrasp
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
- chilipeper uit een molentje
- 12 kleine trostomaten
Serveertip: lekker met Tagliatelle
Plaats een reactie
U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen