Zabaglione
Door: LindaZabaglione Zabaglione (Italiaans zabaglione, zabaione, zabajone, ook bekend onder de Franse naam Sabayon) is een van oorsprong een middeleeuws Italiaans nagerecht op basis van geklopte eierdooiers, suiker en een alcoholische drank, meestal marsalawijn. De ingrediënten worden au bain-marie stijfgeklopt. Waarschijnlijk […]
Biscotti di Prato
Door: LindaJe kan ook de BISCOTTI DI PRATO serveren bij een glas vinsanto. Noem deze koekjes geen ‘cantucci’, want de inwoners van Prato zullen er niet blij mee zijn. De naam van dit koekje is simpelweg ‘biscotto di Prato’. Het wordt […]
Tiramisu
Door: LindaTiramisu Er gaat niks boven zelfgemaakte tiramisu! Zalig. Wat is Tiramisu? Tiramisu (ook: tiramisù) is een van oorsprong Italiaans dessert. De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als beur mij op of maak mij blij. Tiramisu wordt […]
Cappuccino van chocolade met citroencrème
Door: LindaCappuccino van chocolade met citroencrème. Let op: hier ben je heel lang mee bezig, lees de beschrijving.
Panettone ripieno
Door: LindaPanettone ripieno (gevulde panettone) Wat is Pannetone? Panettone is een Italiaans luxe brood of cake met vruchten. Van oorsprong komt het uit Milaan en wordt vooral rond Kerstmis gegeten. Het brood heeft een luchtige structuur en wordt gebakken in een […]
Tartufo
Door: LindaTartufo (Italiaans voor truffel) is een Italiaanse ijsspecialiteit, een soort ijsbonbon met een kern van bittere truffelchocolade die wordt versierd met slagroom, cacaopoeder, chocoladesaus en/of vanillesaus. Tartufo bianco bestaat uit een gevulde bal vanille-ijs, vaak opnieuw omhuld met een laag […]