Pasta en Portugese wijnen
Door: Linda op 1 november 2013
Pasta en Portugese wijnen .
Tsjaaa waarom niet? Eigenlijk wil je altijd een Italiaanse wijn drinken bij je heerlijke pastarecept, maar waarom eigenlijk? Is het gewoonte of is het gevoel? Eigenlijk hoeft het helemaal niet omdat het uiteindelijk om een goede smaakcombinatie gaat.
In onze zoektocht om eens een andere wijn te proberen kwamen we bij toeval tijdens tweet op @pastarecepten ‘in gesprek’ met @beluwijnen en hij stelde voor om eens een Portugese wijn te proberen bij een pastarecept, want die combinatie is ook heerlijk. Nou vooruit dan maar dacht ik en zocht Beluwijnen op. Beluwijnen heeft voor ons een recept uitgezocht en hier een heerlijke wijn bij gezocht. Laat je verrassen en probeer het ook eens!
TAGLIATELLE MET PADDESTOELEN EN ANSJOVIS
INGREDIENTEN
250 tagliatelle
200 Gram broccoli
bakje kastanjechampigons
bakje shii-take
2 kleine blikjes ansjovisfilet (met kappertjes)
2 tenen knoflook
200 Gram feta
olijfolie
10 zwarte olijven
6 kerstomaatjes
versgemalen peper
beetje peterselie
KOOK INSTRUCTIES:
Kook de pasta beetgaar volgens aanwijzing op verpakking. Maak broccoli schoon en verdeel in kleine roosjes. Breng water aan de kook en kook de roosjes ongeveer 3 minuten, spoel ze dan af met koud water. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes.
Laat ansjovis uitlekken en snijd ze fijn. Verhit olijfolie en roerbak de paddestoelen , de broccoli , de ansjovis en de 2 geperste teentjes knoflook toe. Tot slot versgemalen peper erover. Schep tagliatelle er voorzichtig doorheen en warm door en tot slot de blokjes feta en doormidden gensneden tomaatjes. Serveer met fijngehakte peterselie.
Quinta de S. Francisco DOC Óbidos is een kwaliteitswijn die heel goed gaat met vlees, gekookte groenten en pasta’s. De lichte zuurgraad verhoogt zijn frisheid waardoor er ook een aangename combinatie ontstaat met vis gerechten waardoor deze wijn het gehele jaar gedronken kan worden.
Zeer zacht en kruidig. Een intense en aanhoudende afdronk.
In de geur treft men rood gestoofde vruchten aan met hinten van chocolade voortvloeiend uit het rijpen in eiken vaten.
Met name de combinatie in dit gerecht met pasta, paddestoelen en Ansjovis maakt dat deze combinatie een fluweeltje is.
DOC Óbidos ligt in de wijnregio Lisboa. Een wijn met een DOC status is te vergelijken met een Franse wijn die een AOC status heeft.
Het geeft de herkomst weer van de wijn en moet voldoen aan de wettelijke regels om DOC te mogen heten.
Óbidos is een middeleeuws stadje met daaromheen prachtige wijngaarden.
Speciaal voor de Pastasite lezers is deze wijn te verkrijgen voor slechts € 8,68 per fles
Uitsluitend verkrijgbaar per 6 flessen incl. gratis bezorging of verzending.
TAGLIATELLE MET KIP EN PADDENSTOELEN
INGREDIENTEN
250 tagliatelle
300 Gram kip in reepjes
400 Gram gemengde paddestoelen
1 doosje room
1/2 bouillonblokje kip
verse Italiaanse kruiden
kerstomaatjes
parmezaan
2 plakjes magere ham in reepjes
peper & zout
KOOK INSTRUCTIES:
Bak de kippenreepjes en de paddenstoelen afzonderlijk. Breng samen met de room, bouillonblokje, Italiaanse kruiden, peper en zout in een kom. Voeg op het einde de ham, kerstomaatjes in kwartjes toe. Kook ondertussen de tagliatelle. Roer alles onder elkaar. Opdienen met parmezaanse kaas.
PORTUGESE WIJNTIP:
Talha Real Rosado Een heerlijke frisse en mooie droge wijn met een bite. Soepel maar wel met inhoud. In geur en smaak zijn framboos, zwarte bes, tropisch fruit en viooltjes te herkennen. De kip en paddestoelen mogen wel een wijn gebruiken die een bite heeft maar een rode wijn is weer te zwaar voor de kip. Daardoor is deze rosé met dit gerecht een uitstekende combinatie.
Plaats een reactie
U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen