Alla putanesca
Door: Linda op 4 mei 2011
Recept omschrijving
Alla putanesca, deze saus staat voor een makkelijke, lekkere en vooral SNELLE saus. Laat ik de naam maar niet vertalen…. :)
Ingredienten
- zwarte olijven, zonder pit
- ansjovisfilets, grof gehakt
- olijfolie
- kappertjes
- fijnehakte bladpeterselie
- tenen knoflook, fijnehakt
- blik tomatenblokjes op sap
- gedroogde en fijngemalen chilipeper
- gedroogde oregano
Kook instructies:
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg de knoflook toe en laat die lichtbruin worden. Smelt daarna de ansjovisfilets in de olie. Voeg nu de tomaat, kappertjes, olijven en oregano toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met de chilipeper en de oregano. Laat de saus ongeveer een kwartier op laag vuur pruttelen. Roer de peterselie er door en serveer meteen de pasta.