Siciliaaanse varkenshaas

Door: Linda op 1 december 2013

tomaten

Recept omschrijving

Arista di maiale alla siciliana (siciliaaanse varkenshaas)

Ingredienten

  • trostomaten
  • bosuitjes
  • olijfolie
  • citroensap
  • zakje verse munt
  • zakje verse basilicum
  • zout, peper
  • eieren
  • teentjes knoflook
  • beschuiten
  • takjes peterselie
  • oregano
  • korte varkenshaasjes (300 gr.)
  • aluminiumfolie

Kook instructies:

Bereiding: Tomaat wassen, pitjes verwijderen en in kleine blokjes snijden. bosuitjes schoonmaken en in stukjes van 1/2 cm. snijden. In een kommetje 3 el. olie en citroensap tot een dressing kloppen. Munt en basilicum (12 blaadjes achterhouden) van takjes halen en boven de dressing fijnknippen. Tomaat en bosui erdoorheen scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. In een diep bord eieren met een snufje zout en peper loskloppen. Knoflook pellen en fijnsnipperen. Boven diepbord beschuiten ver kruimelen. Peterselie erboven fijnknippen. Oregano en knoflook erdoor mengen.

Varkenshaas in plakken van 1 cm snijden en bestrooien met zout en peper. Varkenshaas eerst door eimengsel en vervolgens door beschuitenmengsel wentelen aan beide kanten. In een pan 2 1/2 el. olie verhitten. Helft van de plakken varkenshaas in ca. 5 min. goudbruin bakken, halverwege keren. Plakken uit de pan nemen en warm houden in aluminiumfolie. Rest van de plakken in rest van olie op dezelfde wijze bakken. Plakken over vier borden verdelen. Tomatenmengsel erover scheppen. Garneren met een blaadje basilicum. Lekker met gegratineerde aardappels, wijntip: chateau La Gordonne.