Artisjokken en spaghetti

Door: Linda op 1 juli 2011

artisjok

Recept omschrijving

Artisjokken en spaghetti.

Wat is een artisjok?

De artisjok (Cynara scolymus) is een plant uit de composietenfamilie (Asteraceae). De plant heeft bloemen in hoofdjes en puntige omwindselbladeren. De plant heeft prikkelbare meeldraden: bij aanraking met bijvoorbeeld een bijentong of -poot trekken de helmdraden zich samen en komt er een snuifje wit stuifmeel vrij uit de helmknoppen.

(Wikipedia)

Ingredienten

  • spaghetti
  • jonge artisjokken
  • ei
  • ui
  • Parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • (olijf) olie
  • citroen
  • boter
  • tijm
  • oregano
  • paprikapoeder
  • water
  • bouillonblokje

Kook instructies:

Maak de artisjokken klaar door de bovenste bladeren en het steeltje te verwijderen, en snij ze in zeer dunne schijfjes. Bewaar deze in water met citroensap. Laat de kleingesneden ui in olie en boter bruin worden, doe de artisjokkenschijfjes erbij.

Kook de spaghetti al dente in water met bouillonblokje, uit laten lekken en het eimengsel onder goed roeren toevoegen. Voeg de gare artisjokken en ui toe en meng dit dooreen. Dien het geheel op met op het laatste gedeelte parmezaanse kaas.