Biscotti di Prato
Door: Linda op 27 september 2011
Recept omschrijving
Je kan ook de BISCOTTI DI PRATO serveren bij een glas vinsanto.
Noem deze koekjes geen ‘cantucci’, want de inwoners van Prato zullen er niet blij mee zijn. De naam van dit koekje is simpelweg ‘biscotto di Prato’. Het wordt bereid met heel veel amandelen. Sommigen beweren dat men verkeerdelijk denkt dat deze koekjes enkel te genieten zijn als ze in vinsanto gedoopt worden. Zo zeggen de grootste lekkerbekken dat men zo eigenlijk twee hoogstaande produkten vernielt : de wijn, die het niet verdient om ‘bevuild’ te worden door de kruimels en het koekje dat precies geen volwaardig produkt is, tenzij het in de wijn gesopt wordt.
Ingredienten
- bloem
- kristalsuiker
- eieren
- extra doiers
- geroosterde amandelen (grof gehakt)
- zout
- bakpoeder
- anijszaad
Kook instructies:
Klop de suiker met de eieren en de eierdooiers schuimig. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Meng alles tot een deeg.
Verwarm de oven voor op 190°C. Bak de rolletjes 15 minuten. Haal ze uit de oven en snijd ze schuin in reepjes van 2 cm en zet nog 10 minuten in de oven. Laat afkoelen.