Cantucci
Door: Linda op 10 september 2013
Recept omschrijving
Cantucci.
In Toscane wordt een geslaagde maaltijd vaak afgesloten met een glaasje Vinsanto waarin men amandelkoekjes doopt. Deze gewoonte is stilaan uitgewaaid naar heel Italië, maar kenners beweren dat de lekkerste koekjes nog altijd uit Toscane komen.
Ingredienten
- amandelen
- griessuiker
- eieren
- citroenschil, geraspt
- glaasje amaretto
- boter
- zalke gist
- bloem, type 00
Kook instructies:
Maak een kuiltje in de bloem. Doe er de eieren in, de gesmolten boter met de suiker, geraspte citroenschil, de amaretto, gist en de amandels. Meng goed tot je een niet al te zacht deeg hebt.
Maak rolletjes van 3 cm doorsnede. Bak ze 30 minuten in een oven van 180°C. Haal ze dan uit en snijd ze schuin in cantucci. Bak nog eens 20 minuten.