Cantucci

Door: Linda op 10 september 2013

Recept omschrijving

Cantucci.

In Toscane wordt een geslaagde maaltijd vaak afgesloten met een glaasje Vinsanto waarin men amandelkoekjes doopt. Deze gewoonte is stilaan uitgewaaid naar heel Italië, maar kenners beweren dat de lekkerste koekjes nog altijd uit Toscane komen.

Lees hier het hele artikel.

Ingredienten

  • amandelen
  • griessuiker
  • eieren
  • citroenschil, geraspt
  • glaasje amaretto
  • boter
  • zalke gist
  • bloem, type 00

Kook instructies:

Maak een kuiltje in de bloem. Doe er de eieren in, de gesmolten boter met de suiker, geraspte citroenschil, de amaretto, gist en de amandels. Meng goed tot je een niet al te zacht deeg hebt.

Maak rolletjes van 3 cm doorsnede. Bak ze 30 minuten in een oven van 180°C. Haal ze dan uit en snijd ze schuin in cantucci. Bak nog eens 20 minuten.