Courgettenpasta met tomatenragout
Door: Linda op 12 december 2011
Recept omschrijving
Courgettenpasta met tomatenragoût en verse geitenkaas
Ingredienten
- courgette
- tagliatelle
- vleestomaten
- sjalotjes
- olijfolie
- teentje knoflook
- italiaanse kruiden
- zachte geitenkaas
Kook instructies:
Was de courgette en snijd er dunne reepjes van. En was en snijd alle ingredienten.
Kook de pasta 7 minuten in ruim water met zout en voeg dan de courgettereepjes toe. Breng opnieuw aan de kook en laat ± 3 minuten koken tot alles beetgaar is. Laat de courgettepasta in een vergiet uitlekken.
Ontvel de tomaten, verwijder de kroontjes en de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Fruit de sjalot met de knoflook in de hete olie glazig. Voeg de tomaten en 1 theelepel Italiaanse kruiden toe en lat ze 2 minuten meebakken. Schep de pasta erdoor en doe alles over in een ovenschaaltje.
Verdeel er de geitenkaas en 1 theelepel Italiaanse kruiden over en laat het gerecht in een op 200°C voorverwarmde oven in 10 minuten doorwarmen, zodat de kaas is gesmolten.