Tricolore al forno

Door: Lili op 8 april 2012

Recept omschrijving

Drie kleuren tagliatelle uit de oven een lekker vrolijk pasta gerechtje.

Ingredienten

  • tricolore tagliatelle
  • boter
  • broodkruim
  • gehakt uitje
  • bloem
  • zout
  • mosterd
  • melk
  • geraspte kaas
  • rozemarijn
  • peper

Kook instructies:

Kook de tagliatelli in kokend water met zout beetgaar en kook rozemarijn mee. Spoel af.

Vet een ovenschaal in met boter. Bak het broodkruim in een steelpan in de helft van de boter goudbruin. Neem de pan van het vuur. Fruit het uitje in 5 minuten in de rest van de boter lichtbruin en zacht. Roer de gezeefde bloem, zout en mosterd er door en voeg de melk toe. Kook al roerend tot de saus bindt en voeg de geraspte kaas toe. Verwarm tot de kaas is gesmolten. Doe peper naar smaak erbij. Neem van het vuur.

Doe de pasta in een ovenschaal en giet het kaasmengsel er over uit. Bestrooi met broodkruim en bak 20 minuten op 180 ºC.