Farfalle in zomerse salade

Door: Linda op 8 mei 2011

mossel, mosselen

Recept omschrijving

Die vrolijke vlinderpastaatjes tesamen in een zomerse salade met onder andere mosseln, mozarella, tomaten etc. etc.

Ingredienten

  • farfalle
  • mosselen
  • mozzarella
  • tomaten
  • zwarte olijven
  • bakje basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout

Kook instructies:

Kook de pasta beetgaar. Giet af en spoel onmiddellijk onder koud water. Maak de mosselen schoon. Zet ze op het vuur met wat olijfolie. Doe het deksel op de pan, tot de mossels openkomen. Haal de mossels uit de schelp en filter het kookvocht. Leg de tomaten enkele seconden in kokend water. Pel ze en snijd ze in blokjes. Leg de tomaten in een serveerschaal met de in blokjes gesneden mozzarella, de pasta, zout, peper, de olijven en de mossels. Werk af met een straaltje olijfolie, een lepel van het kookvocht van de mossels en enkele blaadjes basilicum. Meng alles goed dooreen.