Farfalle salade

Door: Linda op 6 augustus 2011

Recept omschrijving

Farfalle salade

Ingredienten

  • farfalle (vlinderpasta)
  • zout, peper
  • (ontvelde) tomaten in blokjes
  • rauwe ham in lange reepjes
  • zwarte olijven in plakjes
  • gehalveerde ansjovisfilets
  • kappertjes, uitgelekt
  • kleine blikje artisjokharten, uitgelekt, in vieren gesneden
  • komkommer in stukjes
  • fijngesneden peterselie
  • fijngesneden basilicum
  • geperst teentje knoflook
  • olijfolie
  • balsamico-azijn of rode wijn-azijn

Kook instructies:

Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar; spoel de pasta met koud water af en laat uitlekken. Vermeng de afgekoelde pasta met de tomaat, rauwe ham, olijven, ansjovis, kappertjes, artisjokharten, komkommer, peterselie en basilicum. Vermeng voor de dressing de knoflook, olie, azijn, zout en peper en schep de dressing voorzichtig door de salade.

Zet de salade ± 30 minuten koel weg om de smaken te laten intrekken.