Fettucine met honingkip
Door: Linda op 28 oktober 2011
Recept omschrijving
Fettucine met basilicum honingkip en rucola
Ingredienten
- Fettucine
- Kipfilets
- bosje verse basilicum
- honing
- grote ui
- aceto balsamico
- bekertje slagroom
- zout
- peper
- zak rucola
Kook instructies:
Kook de fettucine in ruim water. Snijd de kip in kleine blokjes en laat olie heet worden in de pan. Schroei de kip op hoog vuur dicht, zet het vuur daarna wat lager en voeg de fijngesneden basilicum toe. Gebruik zoveel basilicum dat de kipstukjes er groen gespikkeld uitzien. Voeg ook drie eetlepels honing toe en laat de kip verder bakken.
Snipper de ui zeer fijn een voeg toe aan de kip. Laat het geheel nog even doorbakken totdat de ui glazig is. Blus af met een beetje aceto balsamico en voeg slagroom naar smaak toe. Schep de fettucine in een grote ronde schaal en schep daarover het kip-sausmengsel. De dunne saus sijpelt nu tussen de fettucine door. Leg bovenop in het midden van de schotel twee volle handen rucola en dien op.