Fettucine met gerookte zalm
Door: Linda op 8 juli 2011
Recept omschrijving
Fettucine met gerookte zalm
Wat is zalm?
De zalmen (Salmonidae) vormen de enige familie binnen de orde Salmoniformes. De familie telt 214 soorten vissen die zalmen, forellen of houtingen worden genoemd.[1] De term zalmen wordt meestal gebruikt voor de trekkende soorten (anadrome soorten), echter soms ook vanwege het grote formaat van de soort. Zo is de Donauzalm een uitgesproken zoetwaterbewoner. Daarnaast zijn er zalmachtige soorten die forel, houting of vlagzalm heten en toch (gedeeltelijk) anadroom zijn en soms een flink formaat kunnen bereiken (bijvoorbeeld de zeeforel).
(Wikipedia)
Ingredienten
- boter
- gehakte sjalotjes
- geraspte schil van 1 citroen
- gehakte kappertjes
- zout
- verse fettuccine of tagliatelle
- gerookte zalm in smalle repen
- kervel
- zure room
- versgeraspte nootmuskaat
- zalmkaviaar voor de garnering
Kook instructies:
Verhit de boter in een grote koekenpan, bak de sjalotjes, citroenschil en kappertjes hierin 3 minuten en neem de pan van het vuur. Breng intussen een grote pan water aan de kook en voeg het zout toe. Dompel de pasta in het kokende water, breng weer aan de kook en laat de pasta onder regelmatig roeren in 2 minuten beetgaar koken. Giet de pasta af en bewaar 4 eetlepels van het pastawater.
Zet de koekenpan terug op het vuur en voeg de pasta, het bewaarde kooknat, de gerookte zalm, kervel, zure room en nootmuskaat toe. Schep alles goed om, laat het mengsel 2 minuten doorwarmen en dien het gerecht onmiddellijk op, desgewenst gegarneerd met de zalmkaviaar.