Fettucine met ham en peterselie
Door: Linda op 24 juni 2013
Recept omschrijving
Fettucine met ham en peterselie, ach ja gewoon weer een wat anders. Niet te moeilijk, maar een heerlijk pasta recept.
Weet je dat wij ook een hele leuke fanpage op Facebook hebben? Kijk op www.facebook.com/pastarecepten
Ingredienten
- bosjes, liefst gladde, peterselie
- gekookte ham aan één stuk
- fettucine
- zout
- teentjes knoflook
- olijfolie
- peper van de molen
Kook instructies:
Hak de peterselie grof en snijd de ham in blokjes. Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes. Kook de pasta al dente in veel water met een beetje zout. Verhit de olie in een sauspan en fruit de knoflook glazig, maar laat ze niet bruin worden, anders krijgt hij een bittere smaak.
Schep de knoflook uit de pan, bak de hamblokjes even aan en roer er de peterselie door. Laat 2 minuten stoven en voeg de knoflook en peper toe. Giet de fettucine af, meng de saus erdoor en dien direct op. Fettucine zijn smaller, maar iets dikker dan de klassieke tagliatelle.