Fettucine met saffraan
Door: Linda op 12 juli 2011
Ingredienten
- fettucine
- zakjes saffraan
- cantharellen
- olijfolie
- beetje boter
- glas droge witte wijn
- tomaat
- fijngehakte peterselie
- ui
- peper
Kook instructies:
Was de padddestoelen onder stromend water. Droog ze goed af met keukenpapier. Snijd ze in schijfjes. Pel de ui. Hak hem fijn en laat fruiten in 1/2 boter en 1/2 olijfolie. Doe er de paddestoelen bij. Blus met witte wijn en laat 10 minuten op een zacht vuur koken. Vergeet niet af en toe te roeren. Kruid met peper. Warm het water voor de pasta op. Voeg de saffraan toe, die je voordien in wat kokend water opgelost hebt. Als het water kookt, doe je er de pasta bij.
Giet de pasta af “al dente”. Doe dit bij de saus en meng voorzichtig doorheen. Laat nog 1 minuut doorkoken. Schep dit over in voorverwarmde borden en overstrooi met nog wat peterselie.