Fussilisalade met tonijn en feta
Door: Linda op 8 augustus 2011
Recept omschrijving
Fussilisalade met tonijn en feta
Ingredienten
- fussili
- blikjes tonijn op waterbasis
- spercieboontjes, gekookt
- klein blikje mais
- klein blikje doperwten
- bakje fetablokjes
- rode paprika
- hard gekookte eieren
- ons ontbijtspek
- zakje pijnboompitten
Kook instructies:
Kook de pasta aldente en voeg een scheutje olie toe en laat afkoelen. Snij het spek in reepjes en bak ze uit op een zacht vuurtje. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Laat de tonijn uitlekken en doe deze samen met de doperwten en de mais in een grote kom.
Snij de sperciebonen, de paprika en de eieren in kleine blokjes en doe deze ook bij het tonijnmengsel. De feta even iets fijner prakken met een vork en ook door de groente roeren. Tot slot de pasta, het spek en de pijnboompitten erdoor. TIP: laat even intrekken, dan komt de smaak nog meer tot zijn recht.