Gegratineerde aubergines

Door: Lili op 4 augustus 2013

aubergine

Recept omschrijving

Gegratineerde aubergines met een lekker teentje knoflook en gezeefde tomaten

Ingredienten

  • olijfolie
  • fijngesneden ui
  • geperst teentje knoflook
  • gedroogde oregano
  • droge witte wijn
  • gezeefde tomaten
  • zout en peper
  • fijngesneden basilicum
  • stukjes tomaat uit blik
  • aubergines in plakken van 1 cm.
  • bloem
  • mozzarella in blokjes
  • geraspte parmezaanse kaas

Kook instructies:

Verhit 1 el olie en bak hierin de ui, knoflook en oregano 3 min. op zacht vuur. Schenk de wijn erbij en verwarm het mengsel tot de wijn helemaal is verdampt.

Voeg de gezeefde tomaten, zout, peper en basilicum toe en laat het mengsel inkoken tot een dikke saus. Roer de verse tomaten erdoor. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestuif de plakken aubergine licht met bloem en bak ze in 5 min. lichtbruin in 5 el. olie. Keer de plakken halverwege en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi de plakken aubergine met zout en peper. Leg ze dakpansgewijs in een overschaal en schenk de saus erover.

Strooi de blokjes mozzarella en de parmezaanse kaas erover en bak de aubergine 25 min. in het midden van de oven tot de kaaslaag is gegratineerd.

TIP: serveer met ciabatta of foccacia.