Gegratineerde spaghettischotel
Door: Tessa op 28 juni 2011
Recept omschrijving
Gegratineerde spaghettischotel
Ingredienten
- ui
- teentje knoflook
- venkelknol
- plak gegrilde achterham circa 200 gram
- pruim tomaten
- olijfolie en olie om in te vetten
- tijm
- zout en peper
- spaghetti (zak à 500 gram)
- bolletjes mozzarella
Kook instructies:
Verwarm de oven voor op 220 ºC (hetelucht 200 ºC). Pel de ui en snipper hem fijn. Pel de knoflook. Was de venkelknol, verwijder de stelen en het harde uiteinde. Snijd de venkel in smalle reepjes. Snijd de achterham in blokjes. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten. Pers de knoflook erboven uit en fruit hem circa 1 minuut mee. Voeg de venkel en de achterham toe en bak nog circa 3 minuten op een matig vuur. Voeg de tomatenblokjes en de tijm toe en laat het geheel circa 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Kook intussen de spaghetti in ruim kokend water met zout in de helft van de tijd zoals aangegeven op de verpakking. Laat de spaghetti uitlekken en meng de rest van de olie erdoor. Snijd de mozzarrela in plakjes. Vet een ovenschaal in met olie en doe de helft van de spaghetti erin. Verdeel de helft van het tomaten-venkelmengsel over de spaghetti en bedek dit met de helft van de mozzarella. Herhaal deze twee stappen. Laat de spaghettischotel midden in de oven verder gaar worden