Gevulde tomatensoep

Door: Linda op 10 oktober 2011

tomaten, cherrytomaten

Recept omschrijving

Gevulde soep met geroosterde tomaten

Ingredienten

  • olijfolie
  • fijngesneden sjalotjes
  • fijngeperste teentjes knoflook
  • fijngesneden salie
  • grof gesneden basilicum
  • plakken grof brood, in blokjes
  • stukjes tomaten uit blik
  • getoosterde tomaten (zie recept bij antipasto)
  • groentenbouillon
  • zout en peper

Kook instructies:

Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de sjalotjes, knoflook, salie en 2 el. basilicum ongeveer 5 min. Voeg het brood toe en bak dit al roerende 2 min. mee. Voeg de verse en geroosterde tomaten toe en de bouillon. Breng het mengsel aan de kook en laat alles 20 min. zachtjes koken. Regelmatig roeren. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer de soepdirect, bestrooi met 2 el. basilicum.