Gorgonzolapaté
Door: joop op 11 februari 2012
Recept omschrijving
Deze traditionele Italiaanse blauwe kaas is behalve licht pittig ook romig en wordt door de pijnboompitten lekker knapperig.
Ingredienten
- ciabatta
- eieren
- pijnboompitten
- gorgonzola
- gezouten roomboter
Kook instructies:
Bak het ciabatta brood volgens de verpakking en snijd deze in wat dikkere plakken
Kook de eieren 12 minuten. Verhit een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten in 3 min. al om-schuddend rondom bruin.
Verhit de grillpan en rooster de sneetjes ciabatta aan elke kant ongeveer 1 min.
Snijd de eieren doormidden en neem de eidooiers eruit. Meng de gorgonzola met de eidooiers en de boter.
Snijd de eiwitten fijn en meng ze samen met de pijnboompitten door het gorgonzola-mengsel. Laat het mengsel in +- 10min. koud worden in de koelkast en serveer met de crostini. De kaaspaté kan 2-3 dagen in de koelkast bewaard worden.
Als je er een dun laagje gesmolten boter op schenkt, dan blijf het mengsel langer (tot maximaal 10 dagen) houdbaar.