Italiaans hoogstandje met mascarpone

Door: Linda op 8 september 2011

florence

Recept omschrijving

Italiaans hoogstandje met mascarpone en sinaasappels

Ingredienten

  • Bak crema di mascarpone-ijs
  • verse aardbeien
  • cl authenthieke balsamico-azijn
  • witte
  • suiker
  • sinaasappels

Kook instructies:

Pers eerst de sinaasappels uit en laat de in vier gesneden marineren in de suiker en het sinaasappelsap. Snij de sinaasappelschillen in hele fijne reepjes. Laat 2 eetlepels witte suiker smelten in een beetje water. Voeg daar de sinaasschilletjes aan toe. Laat ze konfijten op een zacht vuurtje, maar laat ze niet karameliseren! Trek met een fijn keukenpenseeltje enkele gekruiste strepen balsamico over het bord.

Schik de aardbeien en de gekonfijte sinaasschilletjes op de 'gestreepte' borden, en schik vervolgens de ijsbolletjes in het midden van het bord (hoeveel bollen hangt af van de wens van uw gasten)