Italiaanse bol met tartaar
Door: Tessa op 28 april 2011
Recept omschrijving
Italiaanse bol met tartaar
Ingredienten
- Italiaanse bol
- het lichtgekleurde deel van een kleine prei of gesneden prei (ca. 100 g) (de prei kan geheel of gedeeltelijk vervangen worden door 150 g champignons)
- tartaartje
- gekruide tomatensaus
- (olijf)olie
- zout, peper
Kook instructies:
Rooster de opengesneden bol onder de grill of in het broodrooster tot de bovenkant lichtgekleurd is. (Snijd de schoongemaakte en gewassen prei in ringetjes.) Verhit de olie in een koekenpan met een anti-aanbaklaag. Bak het tartaartje in ca. 6 minuten aan beide kanten bruin en keer het in die tijd een keer om. De juiste baktijd is afhankelijk van de gewenste graad van gaarheid.
Neem het tartaartje uit de pan en roerbak de prei 2 minuten in het braadvet. Roer de saus erdoor en laat het geheel 2 minuten stoven. Breng desgewenst verder op smaak met zout en peper. Warm het tartaartje nog kort door in de saus en schep het met de saus op de onderste helft van de bol. Dek af met de bovenste helft.