Italiaanse gehaktballetjes met tomaten-pesto saus
Door: donna op 14 december 2013
Recept omschrijving
Tagliatelle met smakelijke gehaktballetjes met daarover een heerlijke tomaten-pesto saus.
Ingredienten
- rundertartaar of -gehakt
- ei
- beschuit
- geraspte kaas
- italiaanse kruiden
- zout en peper
- boter
- ui
- gezeefde tomaten
- groentebouillonblokje
- groene pesto
Kook instructies:
Doe het tartaar of gehakt met het ei, verkruimelde beschuiten, kaas, kruiden, zout en peper in een kom en kneed dit tot een samenhangend geheel. Rol er ping-pong-formaat balletjes van. Verhit de boter in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Haal ze uit de pan en houd ze afgedekt warm. Fruit de gesnipperde ui in de braadboter. Voeg de gezeefde tomaten, verkruimeld bouillonblokje en de pesto in de pan. Roer goed door.
Voeg de balletjes toe en laat ze op laag vuur met het deksel op de pan in ca. 10 minuten in de tomatensaus gaar stoven.
Serveer dit met gekookte groene tagliatelle.