Italiaanse kipschotel met aubergine
Door: Linda op 3 november 2014
Recept omschrijving
Italiaanse kipschotel met aubergine
Ingredienten
- kipfilets
- ei
- Italiaanse kruiden
- zout, peper
- geraspte oude Goudse kaas
- Hollandse geitenkaas
- aubergine
- zonnebloemolie
- ui
- teentjes knoflook
- groene paprika
- champignons
- gepelde tomaten
- tomatenpure
- snufje suiker
- zout, (vers gemalen) peper
Kook instructies:
Klop het ei los in een diep bord. Meng hier doorheen, 2 eetlepels Italiaanse kruiden, peper en zout. Leg de geraspte kaas op een plat bord. Wentel de kipfilets eerste door het ei met de kruiden en daarna door de kaas. Leg de gepaneerde kipfilets naast elkaar op een bord en zet het geheel afgedekt ongeveer 15 min. in de koelkast. Verwarm de oven voor op 160° C (heteluchtoven). Breng een halve liter water aan de kook. Snijd de aubergine in plakken en blancheer ze in 3 minuten beetgaar. Giet de plakken aubergine af en laat ze uitlekken. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika en de champignons.Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook zachtjes in 3 minuten tot ze glazig zijn. Voeg hierbij de paprika en 2 minuten later de champignons. Voeg de tomaten met het sap, de tomatenpuree, een snufje suiker, 2 eetlepels Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak toe. Breng de saus aan de kook en roer de tomaten stuk.
Schenk 1/3 van de tomatensaus in een lage ovenschaal en leg de kipfilets in de saus. Verspreid de aubergineplakken over de schaal en schenk de rest van de saus erover heen. Strooi de geitenkaas in blokjes over de saus met de kipfilets. Bak de kip in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar. BBreng een pan water aan de kook en kook hierin de pasta in 10 minuten gaar. PPasta afgieten en uit laten dampen.