Italiaanse koolsoep met penne

Door: Linda op 6 oktober 2011

knoflook

Recept omschrijving

Italiaanse koolsoep met penne

Ingredienten

  • ui
  • teentjes knoflook
  • magere spekblokjes
  • olie
  • aardappelen
  • bouillontabletten
  • struik paksoy
  • penne of elleboogjes
  • chorizoworst aan een stukje
  • peper, zout

Kook instructies:

Pel en snipper de ui en de knoflook. Bak de spekblokjes in de olie krokant en bak de ui en de knoflook even mee.

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes, breng ze in 2 liter water met de bouillontabletten aan de kook en kook ze 25 minuten. Snijd de kool (ook de bladnerf en de aanzet) in ragfijne repen en voeg die na 10 minuten met de penne toe.

Haal het vel van de worst, snijd de worst in plakjes, voeg die de laatste 5 minuten toe en breng de soep met peper en zout op smaak. Lekker met ciabatta.