Kipfilet met roquefortsaus, pasta en spinazie
Door: inge op 4 december 2011
Recept omschrijving
Kipfilet met roquefortsaus, pasta en spinazie.
Laat de kip weg voor een heerlijk vegetarisch recept en vervang de bouillon door tuinkruidenbouillon.
Ingredienten
- tagliatelle
- zout en peper
- olijfolie
- kipfilets
- kippenbouillon
- droge vermout
- roquefort in stukjes
- creme fraiche
- fijngesneden bieslook
- verse spinazie
Kook instructies:
Kook de tagliatelle in ruim kokend water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Verhit 1 eetlepel olie en bak de kipfilets in 10 minuten aan alle kanten lichtbruin.
Breng intussen de kippenbouillon en de Noilly Prat aan de kook en laat het tot de helft inkoken. Laat de roquefort al roerend in het bouillonmengsel smelten en voeg de crème fraîche, de bieslook en naar smaak zout en peper toe. Verhit 1 eetlepel olie en roerbak de spinazie hierin 5 minuten.
Snijd de kipfilets in plakjes en serveer met de tagliatelle, de spinazie en de roquefortsaus.