Lasagna met stukken vis
Door: Lili op 21 februari 2012
Recept omschrijving
Lasagna met stukken vis , zoals kabeljauw, garnalen en zalm en verder wat je maar lekker vindt in je pasta gerecht.
Ingredienten
- vis naar keuze (kabeljauw, zalm enz.)
- garnalen
- lasagnebladen
- blokje visbouillon
- room culinair
- geraspte Parmezaanse kaas
- blikje gezeefde tomaten
- prei
- bakje champignons
- teentjes knoflook
- zout en peper
- tijm
- olijfolie
Kook instructies:
Bak eerst de vis tot hij bijna gaar is, daarna kun je hem mooi uit elkaar halen, liefst lekkere grote stukken
Maak de groenten schoon en bak de groenten in een andere pan licht aan met een beetje olijfolie, eerst de knoflook.
Doe de room erbij evenals het blokje visbouillon en de tijm.
Nu kunnen de gezeefde tomaten erbij, niet teveel tegelijk en kijk naar de kleur van het mengsel, het moet licht oranje zijn. Hoe meer tomatenpuree hoe wranger de saus wordt, dit is op te lossen met een beetje suiker. Klein beetje peper toevoegen Wanneer u kleine garnaaltjes heeft kunt u deze al in de saus doen, grote garnalen kunnen bij de opmaak van de schaal toegevoegd worden. De schaal, invetten kan, hoeft niet. Eerst een laagje saus en daarop een deel van de vis verspreiden. Hierna een laagje bladen en de procedure herhalen tot alles op is. Zorg ervoor dat ook de bovenste laag saus is, dek het gehaal af met geraspte kaas. 30 min in de oven op 200 graden.