Lasagne met rucola en prei
Door: Lili op 8 juni 2012

Recept omschrijving
Lasagne met rucola en prei
Ingredienten
- lasagnebladen
- preistengels
- rucola
- groene peper
- melk
- boter
- bloem
- geraspte parmezaan
- mozzarella
- knoflook
- zout
- peper
- nootmuskaat
Kook instructies:
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringetjes. Spoel de ruccola en hak ze fijn. Halveer de groene peper, verwijder de zaadjes, spoel in koud water en hak fijn. Hak de knoflook eveneens fijn. Bak de prei met de look heel even aan in boter. Maak nu een bechamelsaus met de boter, bloem, melk en parmezaan. Kruid met peper en zout en flink wat nootmuskaat.
Kook de lasagnevellen een paar minuutjes voor in kokend water. Leg de vellen in een ovenschotel. Doe er een laag groenten en een laag saus op en herhaal dit.
Snijd de mozarella in plakken. Leg de plakjes mozzarella op de bovenste lasagnevellen.
Zet de schotel in het midden van de oven. Verwarm de oven op 200° C. Bak de lasagne ca 45 min tot de bovenzijde mooi bruin is.