Linguine met venusschelpen en artisjokken
Door: Linda op 3 juli 2011
Recept omschrijving
Linguine met venusschelpen en artisjokken
Ingredienten
- linguine
- venusschelpen
- kleine artisjokken
- lepels olijfolie
- het sap van een citroen
- teentje knoflook
- peterselie
- peper
- zout
Kook instructies:
Maak de artisjokken schoon. Haal de steel en de harde buitenbladeren van de artisjok, snijd de punten af en de steel, zodat alleen het zachte deel overblijft. Snijd in twee, verwijder eventueel het
Ondertussen fruit je het geplette teentje look in olijfolie. Als de look begint te kleuren, voeg je de goed gewassen venusschelpen bij. Dek af en laat enkele minuten op het vuur staan tot alle schelpen open zijn (de schelpen die dicht blijven, gooi je weg). Haal ze uit met een schuimspaan en haal ze uit de schelp. Houd de venusschelpen warm. Filter het kookvocht. Doe er de venusschelpen bij en bestrooi met gemalen peper (Je hoeft geen zout meer toe te voegen omdat het kookvocht reeds zout bevat). Kook ondertussen ook de linguine nog net niet beetgaar in gezouten water. Giet ze af en meng ze onder de venusschelpen en de artisjokken. Schep een paar minuten goed om tot de pasta beetgaar is.
Schep over in voorverwarmde borden en bestrooi met gehakte peterselie.