Macaroni met auberginesaus
Door: Linda op 2 april 2011
Recept omschrijving
Macaroni met auberginesaus
Ingredienten
- grote aubergine
- grof zout
- teentjes knoflook
- olijfolie
- verse rijpe tomaten
- peper van de molen
- macaroni
- bosje verse basilicum
Kook instructies:
Verwijder het kroontje van de aubergines, was ze en snijd het vruchtvlees in blokjes. Leg die naast elkaar op één of twee snijplanken en bestrooi ze met grof zout. Leg de plank(en) schuin, zodat het uittredend vocht kan weglopen. Laat ze 1 uur uitlekken. Spoel ze grondig met koud water en dep ze goed met keukenpapier droog. Pel de knoflookteentjes en snijd ze in plakjes. Fruit ze in hete olie glazig, voeg de aubergines toe en laat ze onder regelmatig roeren 5 minuten stoven. Dompel intussen de tomaten 10 tellen in kokend water, pel ze, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg die bij de aubergines, kruid met peper en zout en laat onder regelmatig omscheppen 15-20 minuten stoven. Kook intussen de macaroni in water met wat zout beetgaar en giet af. Verdeel de macaroni met een bodempje kookwater over de borden en schep er de saus op. Bestrooi met gesnipperde basilicum.