Macaroni met tonijn-mosselsaus
Door: Linda op 23 november 2013

Recept omschrijving
Macaroni met tonijn-mosselsaus
Ingredienten
- (groene spiraal) macaroni
- zout, peper
- ui
- olijfolie
- teentje knoflook
- blikje tonijn naturel
- blikje mosselen in pikante saus
- blikje tomatenpuree
- droge witte wijn
- bouillonpoeder
- Italiaanse kruiden
- belegen 20-+ kaas
- gevulde olijven
- kappertjes
Kook instructies:
Kook de macaroni in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de ui ± 2 minuten zachtjes. Pel de knoflook, pers die erboven uit en laat nog ± 2 minuten zachtjes bakken. Giet intussen de tonijn en de mosselen af. Verdeel de tonijn in stukjes. Voeg detomatenpuree, de wijn, 1 1/2 dl water, het bouillonpoeder en de Italiaanse kruiden aan het uimengsel toe en laat dit, onder af en toe roeren, op zacht vuur ± 5 minuten sudderen. Rasp intussen de kaas en snijd de olijven in plakjes. voeg de tonijn, de mosselen, de olijven en de kappertjesaan de saus toe en laat nog ± 3 minuten sudderen. Schep af en toe voorzichtig om. Maak de saus op smaak met zout en peperaf. Giet de macaroni af, verdeel de pasta over 2 borden en schep er de saus in het midden op. Geef er de geraspte kaas apart bij.