Minestronesoep met pesto
Door: Linda op 4 oktober 2011
Recept omschrijving
Minestronesoep met pesto
Ingredienten
- ui
- kleine courgette
- bakje champignons
- olie
- bloemkoolroosjes (300 g)
- blik tomatenblokjes (netto ca. 400 g)
- vleesbouillontabletten
- gekookte ham
- potje pesto
- pot witte bonen
- Italiaanse kruiden
- geraspte Parmezaanse kaas
- peper en zout
Kook instructies:
Ui pellen en snipperen. Courgette wassen en in stukjes snijden. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. In grote (soep)pan olie verhitten en ui ca. 2 minuten fruiten. Toevoegen: champignons, bloemkool, tomatenblokjes, 1 liter water en bouillontabletten. Aan de kook brengen en in ca. 15 minuten zachtjes gaar koken. Ham in reepjes snijden. Pesto, bonen met vocht en ham door de soep roeren en nog ca. 5 minuten zachtjes meewarmen. In vier kommen scheppen en kaas erover strooien. Serveren met stokbrood.