Ossobuco met tomatensaus
Door: Linda op 1 juli 2011
Recept omschrijving
Ossobuco met tomatensaus
Hoe maak je Ossobucco?
Zie hier een video via Youtube: http://www.videojug.com/film/how-to-make-osso-buco
Ingredienten
- kleine, dikke kalfsschenkels
- olijfolie
- boter
- grote teen knoflook, gekneusd
- witte wijn
- citroenblad (of eventueel laurierblad)
- mespunt kaneel
- mespunt piment
- bloem
- zout, peper
- rasp van 1/2 citroen
- bladpeterselie
- teen knoflook
- schijfjes citroen voor garnering
Kook instructies:
Maak eerst de gremolata: roer de geraspte citroenschil, de gehakte peterselie en de uitgeperste knoflook door elkaar in een kommetje, dek dit af en zet het op kamertemperatuur weg. Verwarm de oven voor op 175 graden. Breng de bloem met peper en zout op smaak, bind de schenkels op en wentel ze in de bloem.
Doe de ingedikte saus terug in de braadpan, roer de aanbaksels los, voeg zout en peper naar smaak toe en roer er tot slot de gremolata door. Laat het vlees nog een minuutje of twee in de saus doorwarmen, leg het op borden en nappeer het met de saus. Garneren met schijfjes citroen.