Pappardelle met gamba’s

Door: Tessa op 14 mei 2011

gamba - scampi

Recept omschrijving

Pappardelle met gamba’s

Ingredienten

  • pakjes verse pappardelle
  • gepelde gamba's
  • bosje peterselie
  • zongedroogde tomaten
  • tomatentapenade
  • ui
  • knoflook
  • scheutje witte wijn
  • beetje rucola
  • zout en peper
  • olijfolie

Kook instructies:

Gamba's afspoelen en uit laten lekken. Pasta al dente koken Ietsje olijfolie doorspatelen, zodat hij niet gaat plakken. Olie in de pan, heet laten worden gamba's even om en om zodat ze beginnen te kleuren. Ui-knoflook en zongedroogde tomaatjes erbij (klein snijden) daarna de peterselie even mee laten fruiten.

Zout en Peper naar smaak toevoegen. Afblussen met flinke scheut witte wijn. Tomatentapenade toevoegen even doorroeren, iets laten inkoken. De Pasta en de rucola erdoor husselen.