Pappardelle met konijn
Door: Linda op 27 november 2013
Recept omschrijving
Dit recept heb ik onlangs voor ongeveer 20 personen gemaakt. Het smaakte heerlijk. Het was nog wel een behoorlijk gedoe om dat konijnenvlees in de saus te krijgen. Ik heb de bouten eerst aangebraden en tot anderhalf uur laten stoven. Daarna vlees van de botjes halen en… dan weer verder. Hieronder heb ik het traditionele recept genoemd.
Lees hier mijn blog over dit recept en de kerstborrel met italiaanse hapjes en eten.
Ingredienten
- olijfolie
- ui
- stengel bleekselderij
- takje peterselie
- teen knoflook
- konijnenvlees
- droge witte wijn
- passata (gezeefde tomaten)
- groentebouillon
- verse pappardelle
Kook instructies:
Maak de ingredienten schoon en snijd deze in stukjes. Verhit olie in een ondiepe pan en bak de ui, bleekselderij, peterselie en knoflook 5 minuten op heel laag vuur; roer af en toe. Doe er zout en peper naar smaak bij en laat alles nog 10 minuten pruttelen; roer af en toe.
Voeg het konijnenvlees toe en bak 5 minuten. Roer er veel doorheen. Giet er dan de wijn bij en laat de alcohol verdamepen. Roer de passata door de saus en laat alles 20 minuten pruttelen.
Roer de bouillon door de saus, als de saus te dik is. Kook de verse pappardelle volgens gebruiksaanwijziging. Laat deze uitlekken en doe hier de saus overheen. Garneer met peterselie.