Pappardelle met olijven-peterseliesaus
Door: Tessa op 14 april 2011
Recept omschrijving
Pappardelle met olijven-peterseliesaus
Ingredienten
- gedroogde pappardelle
- rl verse oregano (gescheurd)
- olijfolie
- voor de saus:
- olijfolie
- sjalotje, gesnipperd
- groene olijven zonder pit
- teentjes gehakte knoflook
- fijngesneden zongedroogde tomaten
- rasp en sap van 1 citroen
- bosje verse peterselie
- bosje verse oregano
- zout en versgemalen peper
Kook instructies:
Verhit voor de saus een eetlepel olijfolie in een pan en fruit hierin het sjalotje zacht en glazig. Voeg de resterende sausingrediënten toe en laat het geheel 10 minuten pruttelen. Pureer alles vervolgens in een keukenmachine tot een gladde saus. Breng een grote pan water met zout aand e kook.
Voeg de pasta toe en volg de instructies op de verpakking tot de pasta al dente is. Laat de pasta uitlekken en voeg olijfolie toe. Verdeel de pasta over de boerden en schep hier de saus over. Strooi voor de garneren de vers gehakte oregano erover.