Pasta à la Zara’s

Door: Lili op 3 augustus 2013

aubergine

Recept omschrijving

Een heerlijk vegetarisch recept met aubergines, courgettes, kaas, champignons…….

Ingredienten

  • aubergine
  • courgette
  • kleine uitjes
  • kleine champignons
  • pasta
  • melk
  • stukjes kaas (bijv. brie, cammenbert)
  • geraspte kaas
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • basilicum
  • peterselie

Kook instructies:

Bereiding van de groenten: Snij de aubergine in blokjes en bestrooi ze met een beetje zout. Laat dit eventjes staan en snij ondertussen de andere groenten. Je snippert de uitjes, de courgette snij je in blokjes en de champignons snij je in vieren. Je laat een beetje boter smelten in de pan, daar doe je de ui in en wanneer die glazig is geworden doe je er de champignons bij. Ondertussen spoel je de aubergine af en laat je het uitlekken. Na de champignons voeg je de courgette toe en de aubergine. Kruiden met peper en zout, paprika en peterselie. Je laat de groenten net zo lang op het vuur staan tot de aubergine en courgette iets zachter zijn geworden. Daarna mag je vuur uitzetten.

Bereiding van de pasta: Kook de pasta al dente. Wanneer je met pasta in slierten werkt na het afgieten wel altijd een beetje olijfolie toevoegen zodat het niet gaat plakken.

Bereiding saus: Laat een beetje melk warmen in een pannetje (de hoeveelheid hangt er van af hoeveel saus je wilt) en leg daarin de in stukken gesneden kaas die van de korst zijn ontdaan. Laat smelten totdat de saus iets dikker wordt. Wanneer de saus nog iets te lopend is naar je zin, kan je eventueel nog een beetje geraspte kaas toevoegen. Kruiden met peper en zout, basilicum en peterselie.

Tot slot: Neem een ovenschotel en doe daar pasta, groenten en saus in. Goed door elkaar roeren. Bestrooien met een beetje geraspte kaas en in de oven zetten. Wanneer de kaas gesmolten is, is het gerecht klaar.