Pasta a limone
Door: Lili op 12 maart 2012
Recept omschrijving
Pasta a limone of te wel pasta met limoen, hmmmm.
Ingredienten
- verpakking papardelle
- olijfolie
- tenen knoflook, gehakt
- een halve rode spaanse peper
- het sap van een limoen
- rucola
- room
- parmezaanse kaas
- zout
- versgemalen zwarte peper
Kook instructies:
Kook de pasta beetgaar in water en zout. Verhit ondertussen de olie en fruit de knoflook samen met de rode peper 1 minuut. Giet de pasta af en voeg alle overige ingrediënten toe behalve de kaas. Schep de pasta om en breng op smaak met zout en peper. Garneer met een scherp geraspte kaas.
Variaties: Bak 200 gram gerookte kip in reepjes mee met de knoflook en peper en voeg 100 gram cherrytomaten toe. Vervang de rucola door basilicum en voeg 50 gram geroosterde en een grof gehakte pijnboompitten toe. Gebruik in plaats van room mascarpone en garneer de pasta met 100 gram krokant uitgebakken ontbijspek die in stukjes worden gebroken.