Pasta di Vegia
Door: Lili op 10 juni 2013
Recept omschrijving
Pasta di Vegia , of te wel met aubergines.
Ingredienten
- tomaten
- teentjes knoflook
- zwarte, ontpitte olijven
- kruidenbouillonblokje (opgelost in 2 dl water)
- enkele blaadjes basilicum
- aubergines
- spaghetti, ongekookt
- parmezaanse kaas
Kook instructies:
Pel de tomaten en snij ze in stukjes, pel en hak de knoflookteentjes. Stoof de tomaten, de olijven en de knoflook in een verwarmde anti-aanbakpan. Giet er de bouillon bij en laat de saus inkoken. Giet er de rode wijn bij en kruid met peper en zout. Was de aubergines, snij in dunne plakjes en kruid met zout en laat 10 minuten rusten.
Dep de aubergineplakjes droog met keukenpapier en bak ze goudbruin in een anti-aanbakpan of pan met bakvel. Kook de spaghetti in licht gezouten kokend water en giet af.
TIP: Schik de spaghetti op een bord, leg er de aubergineplakjes op en giet er de tomatensaus over en bestrooi met de Parmezaanse kaas.