Pasta met een romige saffraan, gerookte zalmsaus
Door: marleen op 2 december 2011
Recept omschrijving
Een heerlijk (al zeg ik het zelf ) zelf verzonnen recept wat bijna iedere week bij ons op tafel staat. Ik maak altijd een grote pan en wat over is vries ik in. Onze dochter van 2 eet haar vingers hier bij op! Pas op met bouillonblokje….door de gerookte zalm kan het al snel te zout worden.
Ingredienten
- pasta
- ui
- blueband finesse room
- saffraan (zakje Silvo)
- bosui
- knoflookprut
- bouillonblokje
- gerookte zalm
- citroen
- olie
- gedroogde dille
Kook instructies:
snipper de ui en fruit aan in de olie
voeg de knoflook toe en laat een minuutje mee pruttelen
voeg de room toe en laat langzaam opwarmen
voeg saffraan toe
voeg 1/2 bouillon blokje toe
snij de zalm in stukjes en voeg toe aan zalm en laat garen in de saus
voeg dille toe
snij bosuitjes in stukjes van 1 cm en voeg toe
pers halve citroen uit en voeg toe aan saus
pasta koken volgens instructies op verpakking
voeg de saus toe aan de pasta en goed mengen
Evt serveren met een lekkere salade