Pasta met eekhoorntjesbrood en pancetta

Door: Linda op 29 november 2014

Recept omschrijving

Ik heb hier nog een heerlijk pasta recept met konijn. Dit maal hebben we ook eekhoorntjesbrood of te wel porcini en pancetta toegevoegd.
Het is een heerlijk gerecht met erg veel smaak. Het is heerlijk om dit te eten of je gasten voor te zetten wanneer het regent en waait. Het is een typisch herfst of winter gerecht.

 

Ingredienten

  • konijnenbouten
  • olijfolie
  • gedroogd eekhoorntjesbrood
  • ui
  • teentje knoflook
  • blikje tomatenblokjes
  • rode wijn
  • tagliatelle
  • vers geraspte grana pardano

Kook instructies:

De gedroogde paddestoelen moet je 30 minuten weken in 300 ml water.

Haal ze dan uit het water en bewaar dit water. Maak ze droog in keukenpapier en snijd ze in stukjes.

De konijnenbouten mag je kruiden met zout en paper.

Zet een pan op het vuur en doe hier de olijfolie in en bak de bouten een een aantal minuten rondom. Hierna mag je ze uit de pan halen.

Voeg dan in dezelfde pan de pancetta toe en voeg dan de gesnipperde ui, gesneden knoflook en paddenstoelen toe. Vervolgens bak je dit een paar minuutjes en voeg je de bouten weer toe.

Doe er dan gelijk ook de tomatenblokjes, wijn en het weekwater van de paddenstoelen bij en roer dit goed door.

Breng het geheel aan de kook en zet het vuur hierna laag en laat 3 à 4 uur sudderen.

Na deze suddertijd haal je de bouten uit de pan en laat deze even afkoelen. Haal dan het vlees van de botten en snijd dit klein.

Voeg dit vlees weer toe aan de saus en laat het eventueel nog een beetje inkoken. Proef de saus en kruid deze eventueel nog een beetje bij met zout en peper.

Hierna kun je de pasta volgens de verpakking gaan koken. En kun je lekker van deze 'wilde' pasta genieten. Strooi er (eventueel) nog wat kaas overheen.