Pasta pesto met cherrytomaten, rucola en pijnboompitten
Door: Lili op 27 februari 2012
Recept omschrijving
Verse pasta pesto met cherrytomaatjes, rucola & pijnboompitjes . Een heerlijk vers en gezond pasta recept.
Ingredienten
- verse spaghetti
- olijfolie
- rode uien
- teentjes knoflook
- bakje cherrytomaatjes
- volle handen rucola
- handvol pijnboompitjes
- potje groene pesto
- peper & zout
- eventueel mozzarellabolletjes
Kook instructies:
Verse pasta, maak niet uit welke
Kook de pasta met een scheut olijfolie.
Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan.
Doe ondertussen een scheut olijfolie in een wok, fruit de rode uitjes en voeg de knoflook en de geroosterde pijnboompitjes toe.
Snijd de cherrytomaatjes in kwartjes en voeg deze ook toe, evenals de pesto.
Op het eind voeg je de rucola toe, deze hoeft alleen eventjes de mengen met de saus en heel even warm te worden, doe dit dus helemaal op het eind anders wordt de rucola slap.
Eventueel gelijk met de rucola voeg je de mozzarellabolletjes toe. Voeg tenslotte naar smaak zout en peper toe.
Dien de spaghetti op en doe er een flinke schep pestosaus overheen.