Pastasaus met krab
Door: Lili op 27 augustus 2012
Recept omschrijving
Pastasaus met krab, ok ok het is niet een supersnel recept, maar wel lekker. En.. met krab, dan krijgen je gasten niet alle dagen. Veel plezier en succes met dit vis recept.
Ingredienten
- pasta naar keuze
- krab sticks of 200 gram krab sticks en
- garnalen of rivierkreeftjes
- doosje cherry tomaatjes
- blikje tomatenpuree
- blikjes tomatenstukjes ( plus 2 eetlepels van het sap )
- rode pepers
- kuipjes mascarpone
- klein bekertje creme fraice
- bosje lenteuitjes
- gele paprika
- groene paprika
- olie
- bolen mozzarella
- parmazaanse kaas
- tenen knoflook
- peper en zout naar smaak
Kook instructies:
Voorbereidingen: Snijd 2/3 van de cherry tomaten door, laat de rest heel Snijd de paprika in hele dunne reepjes, de pepers in kleine blokjes, de lenteuitjes in ringen. Snijd de mozerella in dobbelsteentjes, giet de tomatenstukjes af, vang het sap op en bewaar 2 eetlepels
Pers de tenen knoflook.
Met 2 vorken trek je de krabsticks uit elkaar.
Bereidingswijze: Bak de lenteuitjes, paprika en de pepertjes en de cherrytomaatjes 5 minuten in de olie.
Laat de knoflook de laatste minuut meebakken.
Voeg daarna de stukjes tomaat uit blik toe plus de 2 eetlepels sap.
Voeg de 2 kuipjes mascarpone toe en laat deze smelten.
Hierbij doe je de tomaten puree.
Voeg nu de mozzarella toe en laat deze langzaam smelten.
Als de kaas gesmolten is, voeg je het krabvlees of de andere zeevruchten toe.
Peper en zout naar smaak toevoegen.
Daarna voeg je de creme fraiche toe.
Kook de pasta a dente, giet daarna een beetje olie over de pasta, tegen het plakken. opdienen met de parmazaanse kaas los erbij.
Deze saus kun je ook goed invriezen.