Pastasoep met groenten
Door: Linda op 6 oktober 2011
Recept omschrijving
Pastasoep met groenten en kruiden
Ingredienten
- pasta (farfalle = strikjes)
- zout, peper
- boter
- prei in dunne ringen
- wortel in plakjes
- stengels bleekselderij in plakjes
- fijngesneden teentje knoflook
- blik tomaatblokjes (á 4 dl)
- kippenbouillon (van tablet)
- blaadje laurier
- fijngesneden marjolein
- grof geraspte Parmezaanse kaas
- hele kleine basilicumblaadjes
Kook instructies:
Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Verhit de boter en bak de prei, wortel, bleekselderij en knoflook ± 5 minuten. Voeg de tomaatblokjes, bouillon, laurier en marjolein toe, breng de soep aan de kook en laat de soep op zacht vuur ± 30 minuten koken. Verwijder de laurier. Pureer de soep en zeef de puree boven een schone pan.
Voeg de pasta aan de soep toe en verwarm de soep nog ± 3 minuten. Breng met zout en peper op smaak en strooi er voor het serveren de Parmezaanse kaas en de basilicum over. Lekker met bruschetta: geroosterd stokbrood, bestreken met knoflook en olijfolie en bestrooid met grof zeezout.