Pastasoep met groenten

Door: Linda op 6 oktober 2011

no-image

Recept omschrijving

Pastasoep met groenten en kruiden

Ingredienten

  • pasta (farfalle = strikjes)
  • zout, peper
  • boter
  • prei in dunne ringen
  • wortel in plakjes
  • stengels bleekselderij in plakjes
  • fijngesneden teentje knoflook
  • blik tomaatblokjes (á 4 dl)
  • kippenbouillon (van tablet)
  • blaadje laurier
  • fijngesneden marjolein
  • grof geraspte Parmezaanse kaas
  • hele kleine basilicumblaadjes

Kook instructies:

Kook de pasta in ruim kokend water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Verhit de boter en bak de prei, wortel, bleekselderij en knoflook ± 5 minuten. Voeg de tomaatblokjes, bouillon, laurier en marjolein toe, breng de soep aan de kook en laat de soep op zacht vuur ± 30 minuten koken. Verwijder de laurier. Pureer de soep en zeef de puree boven een schone pan.

Voeg de pasta aan de soep toe en verwarm de soep nog ± 3 minuten. Breng met zout en peper op smaak en strooi er voor het serveren de Parmezaanse kaas en de basilicum over. Lekker met bruschetta: geroosterd stokbrood, bestreken met knoflook en olijfolie en bestrooid met grof zeezout.