Penne met mozzarella

Door: Linda op 30 oktober 2013

mozarella

Recept omschrijving

Penne met mozzarella

Wat is mozzarella?

Mozzarella is een verzamelnaam voor twee soorten verse kaas. De oorspronkelijke mozzarella is de Mozzarella di Bufala vervaardigd uit de melk van de waterbuffel. Later is men ook mozzarella uit koemelk gaan vervaardigen. Beiden zijn wel volgens dezelfde principes vervaardigd, maar hebben een geheel eigen smaak en structuur. De Mozzarella di Bufala is porseleinwit (net als de buffelmelk) terwijl de koemelkmozzarella een licht gelige kleur van de in koemelk aanwezige caroteen heeft. De Mozzarella di Bufala wordt als een delicatesse beschouwd, maar is in vergelijking met de koemelkmozzarella duurder.

Mozzarella geniet binnen de Europese Unie bescherming als Gegarandeerde traditionele specialiteit.

(Wikipedia)

Ingredienten

  • olijfolie
  • kleine ui, fijn gehakt
  • pak tomatenpulp
  • blaadjes basilicum
  • zout en versgemalen peper
  • penne
  • mozzarella in kleine blokjes gesneden
  • versgeraspte Parmezaanse kaas

Kook instructies:

Verhit de olie en fruit de ui bruin. Voeg de tomaten en de basilicum toe, doe een deksel op de pan en laat de saus een kwartier op een zacht vuur staan. Voeg zout naar smaak toe. Kook ondertussen de pasta al dente. Giet deze af en vermeng het weer snel met de mozzarella, de parmezaanse kaas en de saus tot de mozzarella door de hitte van de pasta smelt. Bestrooi alles met versgemalen peper.