Pizza Alla Siciliana
Door: Linda op 5 oktober 2011
Recept omschrijving
Pizza Alla Siciliana
Ingredienten
- pak broodmix
- boter
- ingrediënten voor pizzasaus
- geraspte oude kaas
- italiaanse keuken kruiden
- kappertjes
- blije ansjovisfilets
- zwarte olijven zonder pit
Kook instructies:
Maak van de broodmix, de boter en 1½ dl water een pizzadeeg volgens de gebruiksaanwijzing op het pak en laat het deeg 15 min. rijzen. Maak de pizzasaus volgens het basisrecept. Rol het deeg uit tot een platte lap ter grootte van de bakplaat (ca 30 x 35 cm) en leg het op de beboterde bakplaat.
Verdeel de saus over het deeg en strooi er 50 gram van de kaas, kruiden en kappertjes over. Bak de pizza in het midden van een voorverwarmde oven (hoogste stand 275°C) in circa 10 minuten gaar en goudbruin. Snijd de pizza in 16 stukken.